Uklanjanje ksantelazmi - Beograd i Novi Sad | Centar za bradavice i druge promene na koži 

Ksantelazme | Uklanjanje ksantelazmi

Ksantelazme | Uklanjanje ksantelazmi

Ksantelazme (Xanthelasma palpebrarum) su benigne promene na koži, mekane na dodir, koje se manifestuju u vidu pločastih oblika žućkasto bele boje, ravne ili blago površinski izdignute iznad nivoa kože. Najčešće se javljaju na koži kapaka, odnosno u unutrašnjem uglu oka, vremenom se uvećavaju i mogu se formirati na više mesta.
Ksantelazme | Uklanjanje ksantelazmi
Ksantelazma nastaje kao oblik kožnih ksantoma koji sadrže lipide u vidu esterifikovanih molekula. Razvijanje ksantelazme kod ljudi koji imaju uredan biohemijski nalaz lipida u krvi, vezuje se za genetski faktor. Ksantelazme isto tako mogu biti udružene i sa hiperlipidemijom zbog dijabetesa, bilijarnom cirozom, aterosklerozom.

Ksantelazme ne remete funkciju kapaka, često prouzrokuju potozu očnih kapaka što utiče na estetski izgled, zbog čega se preporučuje uklanjanje istih. U Centru za bradavice i druge promene na koži uklanjanje ksantelazme se vrši laserima.

Ukoliko ksantelazma nije zahvatila veću površinu i duboko u koži se razvila dovoljan je jedan tretman da se promena ukloni, u suprotnom potrebno je tretman ponoviti. Na tretiranom mestu ostaje krastica koja nestaje kroz 10 dana. Zakažite besplatne konsultacije, a naši estetičari će Vam pružiti najbolje rešenje za uklanjanje nastalih promena.

Važno obaveštenje: Uklanjanje promena na koži se vrši isključivo iz kozmetičkih i estetskih razloga, uz predhodnu saglasnost klijenta.

želite da uklonite Ksantelazme?

Ako Vam ksantelazme estetski smetaju i želite da ih uklonite
brzo, efikasno i sigurno zakažite besplatne konsultacije ili svoj termin za uklanjanje

Zakaži svoj termin