Keratoze | Centar za bradavice i druge promene na koži 

Keratoze | Uklanjanje keratoza

Keratoze | Uklanjanje keratoza

Keratoze su benigni tumori epidermisa, građeni od epitela i strome koji su raspoređeni u pravilnom odnosu. Najviše se sreću kod osoba u srednjem i starijem životnom dobu, dok je kod adolescenata juvenilni oblik keratoza retka pojava.
Keratoze | Uklanjanje keratoza
Keratoze se manifestuju na površinskom sloju kože, promene su pigmentisane od svetlo žute do skoro crne boje, veličina i oblik variraju, mogu biti veličine od nekoliko milimetara do nekoliko centimetara, pojedinačne ili slivene jedna na drugu.

Ukoliko se promena na koži manifestuje pojedinačno na regiji stomaka, leđa i butina, vremenom površina postaje hrapava i gruba, koja se usled trenja i iritacije odećom kruni, ali može prouzrokovati i krvarenje što može izazvati različite upalne procese ili druge komplikacije.

U odnosu na pojedinačne, promene koje se razvijaju u većem broju u seboroičnim zonama tamnije su boje, glatke i somataste površine. Kada se takva promena zagrebe vidi se veliki broj sitnih cista i crnih čepova koji se krune. Njihova baza nije infiltrovana, pa se lako odvaja od podloge.

U Centru za uklanjanje bradavica i drugih promena na koži, naši estetičari Vam savetuju da keratoze uklonite u početnom stadijumu kako bi ste postigli što bolji estetski izgled, zakažite besplatne konsultacije vezane za uklanjanje nastalih promena na koži i prevenciju zaštite.

Važno obaveštenje: Uklanjanje promena na koži se vrši isključivo iz kozmetičkih i estetskih razloga, uz predhodnu saglasnost klijenta.

želite da uklonite keratoze?

Ako Vam keratoze estetski smetaju i želite da ih uklonite
brzo, efikasno i sigurno zakažite besplatne konsultacije ili svoj termin za uklanjanje

Zakaži svoj termin